top of page
_8515045_lage_resolutie.jpg

WHEN PEOPLE SAY

"IT'S JUST AN ANIMAL"

THEY DON'T UNDERSTAND

Voordat je een fotoshoot boekt ben je vast benieuwd hoe dit in zijn werk gaat, daarom heb ik hieronder een hele beschrijving van mijn werkwijze, zodat je weet wat je kunt verwachten! Heb je nog vragen? Of twijfel je nog ergens over? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, dan denk ik met je mee en beantwoord ik al je vragen! 

Voor de shoot:

Wat leuk dat je een fotoshoot hebt geboekt! Indien we na je boeking via het boekingsformulier op mijn website nog geen datum hadden afgesproken, neem ik contact met je op via Instagram of Whatsapp om een datum te prikken. Daarnaast bespreken we de locatie en de soort foto’s die jij graag wil laten maken. (portret, rij, black of actie foto’s). Ook bespreken we eventuele speciale wensen die je hebt. En mag je me natuurlijk alles vragen wat je wil weten over de shoot. Voorafgaand de shoot ontvang je een mail met daarin alle informatie over de shoot en tips ter voorbereiding en voor tijdens de shoot. Zo weet je precies waar je rekening mee kunt houden. Heb je na deze mail nog vragen? Stel je vragen gerust! 

 

 

Tijdens de shoot:

We zien elkaar op de afgesproken locatie op de afgesproken datum. Ik neem even de tijd om kennis te maken met jou en je dier. Hierna bespreken we nog een keer de eventuele wensen. Dan neem ik even een moment om te kijken welke plekjes op de locatie het mooiste zijn voor de foto’s. Het licht en de compositie spelen hier een grote rol in, ik weet gelukkig precies welk plekje het mooiste zal zijn. Ik ben er van overtuigd dat elke locatie uniek is en mooie plekken heeft, maak je hier dus geen zorgen over. Zelfs in een weiland weet ik de mooiste plaatjes te schieten.

 

Tijdens de fotoshoot mag je gebruik maken van mijn fotohalsters. Dit zijn touwhalsters die in Photoshop gemakkelijk weg te halen zijn, waardoor het lijkt of jou paard helemaal los staat. Sommige paarden zijn te sterk voor het fotohalster, je hebt immers wat minder te zeggen met een touwhalster dan een leren halster bijvoorbeeld. Lukt het bij jou paard niet om het fotohalster te gebruiken? Geen probleem! Neem voor de zekerheid altijd een halster mee die jij mooi vindt, bijvoorbeeld een leren halster. Zo heb je altijd nog deze optie als het fotohalster niet lukt. Het touw kan ik in Photoshop altijd weghalen en een mooi chique leren halster is natuurlijk ook fantastisch! Je kunt er ook voor kiezen om je paard een hoofdstel om te doen. Dit is natuurlijk ook prachtig, het is maar net waar jou voorkeur ligt.

 

Indien je zowel portretfoto's als rij of actiefoto's wil laten maken, beginnen we met het maken van de portret foto’s. Dit, zodat het paard nog niet eventuele zweet plekjes heeft op de portret foto’s. Ik geef verschillende poseer instructies, zodat jij niet hoeft na te denken hoe je moet poseren. Ik maak vaak gebruik van verschillende poses, zodat je veel variatie hebt in de foto’s die je na de shoot kunt uitkiezen. Je mag natuurlijk ook zelf je voorkeur van een pose aangeven!

 

Naast het afwisselen van poses, zullen we ook afwisselen van plekken op de locatie. Elke locatie heeft verschillende mooie plekjes en ook hierbij is het natuurlijk super leuk dat je later een grote variatie hebt in de foto’s die je kunt uitkiezen na de shoot. We schieten door tot ik genoeg keuze materiaal heb en we kijken natuurlijk ook naar het dier. Als het dier tussendoor even pauze nodig heeft is dat geen probleem. De tijden die bij de pakketten staan, zijn dan ook een tijdsindicatie. Doordat je bij een fotoshoot werkt met dieren, kan deze tijdsindicatie soms wat afwijken, het ene dier heeft nou eenmaal meer tijd nodig dan de ander. Ik neem alle tijd die nodig is, maar weet ook bij een ongeduldig dier binnen een kortere tijd genoeg beeldmateriaal te schieten voor een goed gevulde keuze galerij!

Na de shoot:

Binnen maximaal 4 dagen na de shoot (ik streef ernaar om dit dezelfde dag of de volgende dag te doen), ontvang je een preview (een bewerkte foto, zodat je alvast een impressie hebt hoe de resultaten zullen worden) en de keuze galerij met de onbewerkte foto's die je kunt uitzieken. Nu kun je gaan kijken welke foto's je graag zou willen hebben. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, geef je de keuze aan mij door. Ik ga nu aan de slag met het bewerken van de foto's die je hebt gekozen. Binnen 5 weken ontvang je de bewerkte resultaten in zowel hoge als lage resolutie en de factuur. Voor bestellingen vanaf 15 foto's 7 weken levertijd.

  • Instagram

Novi Zijlstra Fotografie

KVK-nummer: 80590853
BTW ID: NL003460647B77 

bottom of page